Jongeren Zetten Helpen Hongarije

Wij zijn een enthousiaste groep jongeren van de hervormde gemeente zetten. Ruim 12 jaar lang organiseert onze gemeente reizen naar Hongarije om daar Stichting Oltalom te helpen.

Oltalom is een van origine Hongaarse stichting opgericht door een groep mensen die kwetsbare, sociaal arme, achtergestelde en bedreigde mensen wil helpen. Het doel van de stichting is om de problemen en behoeften van deze doelgroep te inventariseren en hen te ondersteunen. Daarbij willen zij graag het bredere publiek bekend maken met de problemen. Immers samen staan wij sterker.

Aankomende zomer zullen wij voor het 12e jaar als gemeente met een nieuwe groep zelf naar Hongarije gaan. Daar zullen wij vrijwillig de stichting ondersteunen in zijn werkzaamheden. Deze bestaan onder andere uit het geven van opvangzorg, facilitaire werkzaamheden en het renoveren van gebouwen.

Met de vele spanningen in Oost-Europa, de nasleep van de coronacrisis en de altijd al aanwezige armoede in Hongarije hopen wij aankomende zomer het lichtpuntje te zijn voor de mensen die een beroep doen op de stichting. Daarbij gaan zullen wij zelf veel leren van de reis als groep en persoonlijk.

Een dergelijke reis brengt alleen wel aardige kosten met zich mee. Buiten deze kosten willen wij graag de stichting een extra steun geven. Om dit alles mogelijk te maken zijn wij afhankelijk van donaties. De kosten voor het gehele project zullen ten minste 10.000 euro bedragen. Helpt u ons mee?

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×